Masclistes NO sou benvinguts

Roba Estesa ja hem patit diverses situacions masclistes damunt dels escenaris, cosa que ens preocupa i que considerem intolerable… És per això que juntament amb els companys de la Flama de Sabadell (http://flama.weebly.com/) i el Moviment Popular de Sabadell hem iniciat una campanya antisexista que pretén vincular el rebuig a les actituds masclistes que succeeixen als nostres espais amb missatges en un llenguatge pedagògic sota el lema genèric ‘Masclistes no sou benvinguts’.
La idea ha sigut recollir selfies de diferents grups i artistes amb una impressió del lema genèric, per tal de mostrar l’adhesió a la campanya i el rebuig a aquestes actituds.
 MANIFEST LA FLAMA

Des de les entitats organitzadores del festival musical La Flama de Sabadell volem mostrar el nostre rebuig a tots els atacs masclistes que es donen en entorns festius i que, malauradament també es van produir en la darrera edició de la Flama, el passat mes de desembre del 2015.

Tal i com han expressat les pròpies membres d’un dels grups que va actuar, Roba Estesa, les dones que conformen grup van haver de patir comentaris masclistes per part d’homes del públic mentre elles actuaven.

Des de La Flama volem denunciar aquests atacs masclistes, així com totes les violències que pateixen les dones en entorns festius (i en la resta d’esferes socials) i ens comprometem a treballar per acabar amb les situacions d’“humiliació, desvaloració i sexisme”, tal i com ho han descrit les pròpies companyes de Roba Estesa.

Piropos, floretes, grolleries, mirades obscenes, bromes masclistes, etc., no són més que una forma d’assetjament vers les dones, alhora que una forma d’objectificar-nos. Aquests atacs són una forma d’assetjament i de violència masclista ja que no només són habituals sinó que sembla que socialment són tolerats. Tots aquests comportaments i intimidacions generen hostilitat cap a les dones i constitueixen agressions quotidianes fonamentals en el manteniment de les relacions de poder entre homes i dones. Alhora, tenen l’efecte de generar en les dones la sensació que el seu espai personal està permanentment subjecte a atacs i invasions. Així doncs, són actituds que, amb intencionalitat o no, busquen limitar la llibertat i l’autonomia de les dones.

A més, són una forma de cossificació i d’objectificació de les dones: se’ns tracta com a objecte de gaudi, i no com a subjectes. I això, és una forma de violència masclista simbòlica que, de nou, té per objectiu el sotmetiment de les dones i, en definitiva, el manteniment del sistema patriarcal i que els beneficis que se’n deriven (pels homes) quedin intactes.

Les dones volem i hem d’estar en l’espai públic igual que els homes. Perquè és nostre. I per molt que intentin limitar-nos-en l’ús, per molt que ens intentin assetjar, hi seguirem presents, i cada cop més, i cada cop més lliures. I no acceptarem excuses. L’alcohol o altres drogues no són cap excusa per assetjar a cap dona. I la distensió dels ambients festius tampoc ho és. I respondrem amb contundència a totes les agressions.

Des de La Flama volem reiterar que no pensem tolerar l’assetjament sexual o per raó de sexe que patim les dones, i que treballarem per combatre aquest tipus de violència masclista als nostres espais. En aquest sentit, assumim la responsabilitat com a organitzacions de respondre a tots els atacs vers les dones, i a la vegada promourem sempre l’autoorganització i l’autodefensa feminista per combatre el masclisme als nostres espais.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>